Care sunt principalii pasi in procesul de demolare ?

Ca si in orice alt domeniu, metodele de demolare difera, materialele de asemenea, la fel si tehnica. De la explozii devastatoare cu zeci de kilograme de explozibil, plasate strategic, pana la demolari bucata cu bucata a structurilor principale de rezistenta.

In schimb, intr-o zona urbana foarte aglomerata, tehnica trebuie aleasa incat sa fie sigura pentru echipa de demolare dar si pentru celelalte cladiri din zona si spatiile publice.

Expertii in demolari gandesc mai multi factori inainte de a lua decizia de a incepe tot acest proces de demolare a unei cladiri. Principalele aspecte dupa care se ghideaza sunt materialele folosite, scopul demolarii si metodele de curatare ulterioare a spatiului.

Care sunt cele mai intalnite metode de demolare ?

Metoda bratutului extensibil– Aceasta tehnica este des intalnita la structurile cu o inaltime de peste 20 de metri, aceasta neavand nevoie de implozie. Aceasta implica utlizarea unui excavator, spre exemplu, care dispune de un brat extensibil ca un carlig hidraulic, ciocan, etc. Aceasta metoda poate fi aplicata pentru taiere beton, zidarie, otel, beton armat.

Bila de demolare – Aceasta metoda este cunoscuta drept metoda traditionala, potrivita pentru majoritatea tipurilor de proiecte. Metoda este una foarte simpla : bila respectiva este suspendata de macara printr-un cablu si este, fie coborata cu viteza peste cladire, fie sunt executate miscari de balansare a acesteia.

Dezavantajele pot fi in ceea ce priveste multimea de cabluri de inalta tensiune sau marimea cladirii ce trebuie distrusa, deoarece macaraua poate sa fie prea mare pentru spatiul de lucru.

Demolare prin implozie – Aceasta metoda este de departe cea mai dramatica si dura modalitate, deoarece este nevoie de plasarea materialului explozibil pe structurile de sustinere verticale ale unei cladiri. Pentru o demolare controlata, eficienta si sigura, avem nevoie ca locul de amplasare al explozibilului si succesiunea detonarilor sa fie foarte bine gandite. De aceea, echipa de experti trebuie sa analizeze un set de planuri de structura pentru a putea indentifica principalele componente ale cladirii si mai ales, sa determine care zone trebuie distruse pentru a cauza caderea in siguranta a cladirii.

Exista si metoda pentru spatiile mici. Daca doriti sa demolatii doar o structura dintr-o camera, o anexa sau alte elemente catre care accesul se face greu, este recomadata utilizarea de clesti hidraulici pentru demolare.

Indiferent de ce doriti sa demolati, neaparat discutati cu o firma de specialisti. Ei cu siguranta vor face lucrurile pas cu pas si in siguranta.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.