Ce intelegem prin transport agabaritic ?

La ce te gandesti atunci cand auzi termenul de transport agabaritic ? Ei bine, este vorba despre transportul cu gabarit depasit. Acesta este doar unul dintre tipurile de transport si serviciu oferit de catre Moteco Trans Brasov, alaturi de cele exceptionale, de utilaje si multe altele.
Transportul agabaritic este acel transport al carui incarcatura depaseste limitele impuse de lege. Bineinteles ca acest transport se poate efectua numai cu vehicule speciale care sunt omologate in conformitate cu normele in vigoare.

Fireste ca pentru siguranta fiecarui transport, dar si pentru deplasarea rapida si in maxima siguranta a bunurilor transportate, fiecare tara si-a stabilit reguli specifice cu privire la acest tip de transport.

Stiati ca exista restrictii de circulatie ale transporturilor agabaritice ?

Legislatia in vigoare in tara noastra spune ca nu este permisa circulatia vehiculelor care au ca scop transportul agabaritic intre orele 06:00 si 22:00 in zilele de sambata si duminica, in zilele in care avem sarbatori legale, etc.
Este necesar ca fiecare vehicul sa aiba un panou de avertizare cu inscriptia “Transport exceptional” montat pe cabina si in spatele vehiculului.

De ce documente ai nevoie si de ce formalitati pentru transport agabaritic international ?

In Europa, avem nevoie de autorizatii speciale eliberate de autoritatile locale pentru o perioada limitata si bineinteles, un anumit traseu.

Stiati ca ?

Stiati ca prin Romania a fost un convoi cu o greutate de 676 de tone si ca a fost declarat cel mai mare transport agabaritic ? Una dintre cele mai importante piese din acest transport a fost un rezervor cu o greutate de 405 tone.

Stiati ca incarcatura unui vehicul trebuie sa fie asezata si fixata incat sa nu puna in pericol persoane sau sa creeze daune unor proprietati publice sau private ?

Stiati ca lanturile, cablurile ce ajuta la protectia incarcaturii trebuie sa fie cat mai bine fixata de vehicul incat ele insele sa nu constituie un pericol pentru circulatie ?

Stiati ca pe autostrada, autovehiculul cu sau fara incarcatura, care depaseste latimea de 3,2 m trebuie sa fie urmat de un autovehicul de insotire ?

Stiati ca in cabina autovehiculului, care transporta marfa sau produse periculoase, se pot afla doar membrii echipajului ?
Stiati ca este interzis conducatorului de autovehicul care transporta marfuri periculoase sa fumeze in timpul mersului ori sa aprinda foc la stationare, la o distanta mai mica de 50 mp fata de autovehicul ?

Daca veti avea nevoie de transport marfuri, diferite utilaje care depasesc greutatea standard autorizata, puteti apela la cei de la Moteco Trans Brasov.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.